Spausdinti

"ESSM/Energija" rimtai ruošiasi finalo ketvertui

LRK "Energija" pranešimas spaudai

Elektrėnų „ESSM/Energija“ penktadienio vakare šį sezoną treniravosi paskutinį kartą. Jau šeštadienį jų laukia Lietuvos pirmenybių „finalinio ketverto“ varžybos.

„Reguliarusis sezonas baigėsi ganėtinai įdomiai. Pralaimėjimų Rusijos komandai nesureikšminame, kadangi jie atvažiavo pasistiprinę puikiais žaidėjais, - kalbėjo komandos gynėjas Rolandas Aliukonis. – O mes sugebėjome atsipalaiduoti, todėl gavosi toks rezultatas. Po pralaimėjimų turėjome rimtą pokalbį. Manau, kad po tokios reguliaraus sezono pabaigos žaidėjai mobilizavosi, komanda pradėjo žaisti geriau“.

Finalinio ketverto pusfinalyje, Šiaulių „Akropolio“ ledo arenoje, kovo 24 dieną, 12 valandą susitiks reguliariojo sezono nugalėtoja Elektrėnų „ESSM/Energija“ ir Kėdainių LRK. Antrajame pusfinalyje kovos Elektrėnų „ESC“ ir Rygos „Cetra“.

„Kėdainių komandoje visi žaidėjai puikiai supranta ledo ritulį, - pabrėžė R. Aliukonis. – Manau, kad daug kas priklausys nuo sėkmės. „ESSM/Energija“ yra pranašesnė savo meistriškumu ir patirtimi. Mūsų komandoje žaidžia kiek kitokio lygio žaidėjai. Jeigu pusfinalyje sužaisime bent jau 70 proc. savo jėgos, bėdų neturėsime“.

Puolėjas Dovydas Kulevičius taip pat neskubėjo nuvertinti varžovų. „Laukia rimta kova, kadangi tai yra pusfinalis – vienos rungtynės gali nulemti labai daug. Juk puikiai suprantame, kad galima laimėti reguliarų sezoną, tačiau neiškovojus pagrindinio trofėjaus, viskas nusibraukia, - kalbėjo ledo ritulininkas. – Reguliaraus sezono pabaiga mums nebuvo palanki, pavargome rungtyniauti ir Lietuvos ir Latvijos pirmenybėse. Turėjome porą laisvų dienų, manau, spėjome pailsėti“.

Pasak D. Kulevičiaus, kėdainiečiai gali nustebinti. „Jauni, bėgantys, degančiomis noru laimėti akimis, - kėdainiečius apibūdino žaidėjas. – Jie visada nori laimėti, o suprantame ir tai, kad prieš „ESSM/Energiją“ laimėti norisi dar labiau“.

Paskutinėje treniruotėje ritulį vaikėsi ir komandos kapitonas Justinas Vėžėlis, kuris mėnesį savo komandos draugus tik stebėjo dėl riešo traumos. „Reabilitacija turėjo trukti šiek tiek ilgiau. Dar bent porą savaičių turėjau pabūti, tačiau ledo ritulys šaukia, todėl gipso nėra, - šypsojosi gynėjas. – Jeigu viskas bus gerai, vėliau pradėsiu ruošis rinktinės stovyklai“.

Kapitonas dar negalėjo pasakyti, ar žais pusfinalio mače: „Atėjau į treniruotę pasižiūrėti, ar labai skauda. Žiūrėsime, ar nepatins ranką iš ryto. Kad ir kaip bebūtų į Šiaulius važiuoju“.