Spausdinti

Elektrėnuose jau kvepia ledu

hockey.lt informacija

Elektrėnuose vykstanti ledo rūmų rekonstrukcija krypsta į pabaigą. Tuo galima įsitikinti apsilankius šalia statybų objekto, kur ir plika akimi matosi pabaigtuvių darbai.

Statybininkai iš lauko šiltina stogą, zuja aplink pastatą. Tiesa, prie arenos dar nematyti nei gražios aplinkos, nei arenos pavadinimo, tačiau viduje atsiveriantis vaizdas nuteikia maloniai.

Įspūdingo dydžio (prie „Akropolių“ pripratusiems ledo ritulininkams) Elektrėnų ledo arena atitinka visus tarptautinius reikalavimus – 60 metrų ilgio, 30 metrų pločio aikštelė atrodo kaip futbolo aikštė prie tokių matmenų nepratusiems.

1916 sėdimų vietų, įdomios konstrukcijos stogas, kuriame matyti tarybinis palikimas savotiškai žavi. Galima drąsiai juokauti, jog vos 52 metų miestui ledo arena – tikras architektūrinis paminklas ir jo rekonstrukciją reikia atlikti atsargiai, išsaugant visas tarybines linijas ir tarybinio vaizduojamojo meno šedevrus.

1973 metais statyta ledo arena yra vyresnė už eilučių autorių ir rekonstrukcija jai buvo būtina. Ir ne tik tam, jog taupytų savivaldybės pinigus. Arena labai reikalinga šalies ledo rituliui ir ...“Baltikos“ jaunimo komandai, kuri šį rudenį vėl startuos Rusijos jaunimo lygoje. Žinoma, gaila, jog apie pirmąsias „Baltikos“ rungtynes jaunimo lygoje ledo ritulio entuziastai turi sužinoti karo sąlygomis, pro grotuotą tvorą klausdami statybos darbų vadovo, kada gi baigsis rekonstrukcija. Pastarajam čiaumojant gumą pasigirsta atsakymas apie spalio pradžią, nes tik statybininkai žino, jog „Baltikos“ pirmosios rungtynės spalio 10. Būtent Elektrėnuose, 1916 sėdimų vietų arenoje, kuri gali priimti ir stovinčius ir papilnėti iki 3000 vietų.

Tiesa, tablo dar nėra, Elektrėnų politikai kalba apie jo įsigijimą. Žinoma, tablo į projektą tilpti tikrai negalėjo, nes jei iš tiesų rekonstrukcijai buvo skirti tik 15 milijonų, tai tokioje menkoje sumelėje švieslentei vietos ir neturėjo būti.

Na, gal užteks niurzgėti. Ledo betoninis padas yra, bortai puikūs, rūbinės, sako ne pačios geriausios ir didžiausios, bet net septynios ir jas galima sujungti. Laukiam atidarymo!

Ir atleiskit už ironiją. Kažkaip nesitiki, jog Lietuvoje gali būti statomi žiemos sporto objektai. Nebent jei juose galima žaisti ir krepšinį.